ßßß Cookit - przepis na Pasta z kaszy jaglanej, jajek i szczypioru

Pasta z kaszy jaglanej, jajek i szczypioru

nazwa

Wykonanie

Ta pasta króluje na moich kanapkach. Jest pyszna, a świeży majeranek i szczypior nie tylko dodają jej aromatu, ale również podkreślają smak. Kolor pasty uzyskałem oczywiście dzięki żółtkom, ale także za sprawą niewielkiej ilości kurkumy. Pasuje idealnie do kanapek lub pieczywa lekkiego.:)
Składniki:
- 4 jajka ugotowane na twardo
- pół szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
- 1 duża łyżka jogurtu naturalnego
- garść świeżego majeranku
- pęczek szczypioru
- pół łyżeczki kurkumy
- sól
- pieprz
Wykonanie:
1. Jajka obieramy i kroimy na mniejsze części. Wrzucamy do wysokiego naczynia, w którym będziemy blendować wszystkie składniki.
2, Do tego samego naczynia dodajemy kaszę jaglaną, jogurt naturalny (ja dodałem grecki), kurkumę oraz majeranek.
3. Całość miksujemy blenderem.
4. Przeprawiamy pieprzem oraz solą i znowu miksujemy.
5. Kiedy pasta jest już wystarczająco przyprawiona, na koniec dodajemy posiekany szczypiorek.
Po chwili pyszna jajeczno-jaglana pasta jest już gotowa. :)
Źródło:http://kaszomania.blogspot.com/2015/02/pasta-z-kaszy-jaglanej-jajek-i.html