Wykonanie
Ta pasta króluje na moich kanapkach. Jest pyszna, a świeży
majeranek i
szczypior nie tylko dodają jej aromatu, ale również podkreślają smak. Kolor pasty uzyskałem oczywiście dzięki
żółtkom, ale także za sprawą niewielkiej ilości
kurkumy. Pasuje idealnie do kanapek lub
pieczywa lekkiego.:)
Składniki:- 4
jajka ugotowane na twardo- pół szklanki ugotowanej
kaszy jaglanej- 1 duża łyżka
jogurtu naturalnego- garść świeżego
majeranku- pęczek
szczypioru- pół łyżeczki
kurkumy-
sól-
pieprzWykonanie:1.
Jajka obieramy i kroimy na mniejsze części. Wrzucamy do wysokiego naczynia, w którym będziemy blendować wszystkie składniki.2, Do tego samego naczynia dodajemy
kaszę jaglaną,
jogurt naturalny (ja dodałem grecki),
kurkumę oraz
majeranek.3. Całość miksujemy blenderem.4. Przeprawiamy
pieprzem oraz
solą i znowu miksujemy.5. Kiedy pasta jest już wystarczająco przyprawiona, na koniec dodajemy posiekany
szczypiorek.Po chwili pyszna jajeczno-jaglana pasta jest już gotowa. :)