Wykonanie

Dziś przepis na najszybsze danie świata, naprawdę błyskawiczne, przy tym niezwykle smaczne i oczywiście bezglutenowe. Oczywiście
mowa o spaghetti carbonara z użyciem bezglutenowego
makaronu. Mój przepis bardzo przypomina oryginalną recepturę, dlatego bardzo go polecam.Z podanych proporcji powstaje obiad dla 3-osobowej rodziny (dwóch dorosłych i dziecko).Składniki:ok. 200 g
boczku3
jajka2 łyżki
mleka1 łyżka
masłaoliwa z wytłoczyn
ser grana padanosól,
pieprz,
tymianek250
makaronu bezglutenowego typu spaghettiWykonanie:

1.
Boczek kroimy w kostkę.
Makaron gotujemy jak zwykle.

2. Rozgrzewamy
oliwę z
masłem i smażymy
boczek do zezłocenia.

3. Do miseczki wbijamy
jajka, dodajemy
mleko, solimy,
pieprzymy, sypiemy sporo
tymianku i wszystko mieszamy.(widać łapki mojego małego asystenta :-))

4. Na tym etapie musimy
mieć ugotowany
makaron. Gdy
boczek się już przysmaży, wlewamy nasze rozkłócone
jajka na patelnię i od razu dodajemy
makaron i wszystko energicznie mieszamy. Następnie ścieramy sporo
sera grana padano i znów mieszamy i gotowe :-)Podajemy przyozdobione listkiem
bazylii i jeszcze posypane
serem.


