ßßß
Zapraszam do smażenia racuszków według mojej receptury. Racuszki bez mąki pszennej też mogą się udać i być niezwykle smaczne. Po rezygnacji z mąki pszennej można się szybko przekonać, że potrawy bez glutenu mają ciekawszy smak i nie powodują przykrych dolegliwości. Mąka pszenna ujednolica smaki i wszystko smakuje tak samo w przeciwieństwie do mąk bezglutenowych, które można dowolnie mieszać w celu uzyskania potrzebnej konsystencji. Polecam :-)Składniki:100 g mąki gryczanej100 g mąki kukurydzianej100 g mąki ryżowej1 łyżka stołowa skrobi kukurydzianej1/2 łyżeczki sody oczyszczonej1 łyżka stołowa cukru2 jajka1 szklanka mleka (czasem ciut więcej)1 łyżka stołowa jogurtu naturalnegoszczypta soli2 starte jabłka na tarce o grubych oczkachcynamonoliwa do smażenia (z wytłoczyn)Wykonanie: