ßßß
Zapraszam na usmażenie kotletów bez dodatku namoczonej bułki, w wersji bezglutenowej, z ryżem. Są naprawdę bardzo smaczne. Polecam.Składniki:500 g mięsa mielonego1 szklanka ugotowanego ryżu2 cebule3 ząbki czosnkuoliwasól, pieprz, oreganobezglutenowa bułka tarta1 łyżka masłaWykonanie:1. Zaczynamy od pokrojenia cebul w kosteczkę i usmażenia ich na złoto na oliwie razem z oregano, pod koniec smażenia dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. W czasie gdy cebulka powoli się smaży, gotujemy ryż. By ugotował się pięknie na sypko, wrzucamy ryż na wrzątek osolony (półtora łyżeczki) z dodatkiem łyżki masła i gotujemy na wolnym ogniu. Pamiętamy, że ryż jak i kasze gotujemy w proporcji 1;2 czyli na szklankę ryżu potrzebujemy 2 szklanki wody. NIE MIESZAMY. Następnie studzimy ugotowany ryż i cebulkę. Mielimy mięso.2. Wszystkie składniki mieszamy w misce z dodatkiem odrobiny oliwy. Solimy 2 łyżeczki soli, dużo pieprzu, sporo oregano.