Wykonanie
Dania i ciasta na każdy dzień!Social IconsStronyOstatnio dodaneLista zaprzyjaźnionych blogówAktualnościNajczęściej używane w kuchni miary1 szklanka
mąki - 150 g1 szklanka
cukru - 220 g1 szklanka
mleka - 1/4 l1 łyżka
oleju - 14 g1 łyżka
śmietany - 15 g1 łyżeczka
soli - 6 g1 łyżeczka
proszku do pieczenia - 5 g1 łyżka
mąki - 16 g1 łyżka
bułki tartej - 9 gŁączna liczba wyświetleńTechnologia Blogger .piątek, 20 marca 20155 dag korzenia
chrzanu,1
marchewka (5 dag),3 łyżki
śmietany 36%j,2 łyżki
soku z cytryny,
cukier,
sólChrzan umyć, obrać, opłukać, zetrzeć na tarce z małymi otworami i sparzyć niewielką ilością wrzątku.
Marchew kę umyć, obrać, opłukać i zetrzeć na tej samej tarce. Połączyć
chrzan z
marchewką i dodać
śmietanę. Doprawić do smaku
solą,
cukrem i
sokiem z cytryny.