Wykonanie
45 dag mrożonych dużych
krewetek,1 puszka
kasztanów wodnych (25 dag),1 puszka
mandarynek (30 dag),5
cebulek dymek z e
szczypiorem,3 łyżki
oleju arachidowego,3/4 szklanki
bulionu z pasty lub instant,1/2 łyżki
mąki ziemniaczanej,1 łyżeczka mielonego
imbiru,
sólKrewetki rozmrozić, opłukać zimną
wodą i osączyć.
Cebulki umyć, osączyć i pokroić (bulwy - w plaster ki,
szczypior - na 3 cm kawałki).
Kasztany osączyć z zalewy i pokroić w plasterki.
Mandarynki osączyć z
syropu.
Bulion wymieszać z
mąką. W dużym rondlu rozgrzać
olej i usmażyć
dymki z
imbirem. Po 3 min wrzucić
krewetki i smażyć 5 min. Dodać
bulion,
kasztany oraz cząstki
mandarynek. Dusić pod przykryciem, aż sos zgęstnieje, posolić.Podawać z
ryżem ugotowany na sypko.