Wykonanie
Tortille z mielonym
mięsem są bardzo sycące i smaczne.Dają możliwość wyboru dowolnych,ulubionych dodatków i mogą być serwowane zarówno na obiad jak i na kolacje.Zapraszam:)

4-5 placków tortilli80 dkg
mięsa mielonego - u mnie z
indyka1
cebula biała do
mięsaróżnokolorowe
paprykipomidorki koktajlowe1/2
czerwonej cebulkikorniszonykilka papryczek jalapeno - opcjonalnie,są bardzo ostre
olej do smażenia
mięsasól,
pieprzsos tabascopapryka słodkaok.3 łyżki
koncentratu pomidorowegosos:
jogurt naturalnymajonezczosnekpieprzSkładniki sosu mieszam w ilościach wg,uznania i odstawiam do lodówki.Na patelni rozgrzewam
olej,wrzucam
mięso,chwilę podsmażam,dodaję białą
cebulę pokrojoną w kostkę,na koniec trochę pokrojonej w kostkę
papryki,doprawiam
papryką w proszku,
sola,
pieprzem i
tabasco,dodaję
koncentrat pomidorowy,przesmażam całość przez chwilę.Na podgrzaną wg.przepisu na op.tortillę nakładam
sos czosnkowy,następnie porcję
mięsa,a na wierzch układam ulubione dodatki.Zwijam tortillę podobnie jak składa się krokiety pozostawiając niezłożoną do śdorka górną część i gotowe:)Smacznego!!!