Wykonanie
Paluszki
rybne są chętnie zjadane przez moje dziecko.Żeby nieco urozmaicić ich podanie często serwuję je zawinięte w tortille,dzięki
czemu poza paluszkami,latorośl zjada
pomidory,
sałatę,dodatki,z których sama komponuje sobie wrapa.W pomyśle na wrapy podaję użyte składniki bez podania ilości,bo te zależą od nas indywidualnie.

tortille - użyłam zwykłych oraz z dodatkiem
płatków chili(moje były dość pikantne)paluszki
rybne - używam tylko tych ze 100%
ryby,mają one rybie
mięso,a nie przetworzone kawałki ryb w formie papki,odgrzewam je w piekarniku wg.przepisu na op.po kawałku czerwonej i
żółtej papryki - kroję w wąskie paseczki
korniszony - kroję wzdłuż na paseczki,bo
korniszony były bardzo malutkie,te większe kroję w plasterki
awokado - usuwam pestkę,obieram,kroję w kawałki i skrapiam
sokiem z cytrynysałata lodowa - płuczę i rwę na małę kawałki
czerwona cebulka - opcjonalnie,jeśli używam kroję w półkrążkisos:3 łyżki
majonezu2 łyżki
ketchupu1 łyżeczka ostu
winnegoszczypta
cukrukilka kropli
tabascoSkładniki sosu mieszam w miseczce.Tortillę podgrzewam wg.przepisu na opakowaniu,smaruję sosem,układam wzdłuż,najczęściej po 2 paluszki
rybne,dowolne dodatki,zawijam nieco dół,a następnie składam boki,żeby powstał wrap,następnie od góry polewam ponownie całość sosem.Smacznego!!!