ßßß Cookit - przepis na Chrupiąca surówka z kapusty czerwonej i pekińskiej :)

Chrupiąca surówka z kapusty czerwonej i pekińskiej :)

nazwa

Wykonanie

Zrobiłam ją,żeby wykorzystać końcówki kapust.Chrupiąca,kolorowa z lekko kwaskowym sosem.Dla mnie jest na tyle dobra,by ją powtórzyć.
kapusta czerwona
kapusta pekińska - każdej użyłam w ilości mniejszej niż pół główki
1 marchewka surowa
2 łyżki oliwy
2 łyżki octu z białego wina
1 łyżeczka brązowego cukru
szczypta płatków chili
sól - opcjonalnie do sosu,ale konieczna do nasolenia czerwonej kapusty
Marchewkę ścieram na grubej tarce,czerwona kapustę drobno siekam,solę i odstawiam,żeby zmiękła,a po chwili odciskam z powstałego soku.Kapustę pekińską również drobno siekam,mieszam z pozostałymi składnikami.Składniki sosu mieszam w miseczce i polewam warzywa.Najsmaczniejsza tuż po przygotowaniu.Smacznego!!!
Źródło:http://agusiowegotowanie.blogspot.com/2014/10/chrupiaca-surowka-z-kapusty-czerwonej-i.html