Doskonała okazja na wykorzystanie pieczywa z poprzedniego dnia.Zapraszam:)4 dkg masła + trochę do natłuszczenia6-8 kromeczek chleba najlepiej lekkiego lub chałki5 dkg rodzynek-ja dodatkowo namoczyłam je w rumie450-500 ml mleka2 jajka1/2 łyżeczki cyanmonuskórka z cytryny3 łyżki cukruświeżo ugotowany budyń do polania-pominęłamNaczynie żaroodporne smaruję masłem i obkładam połową pieczywa nasmarowanego masłem.Rodzynki odsączam i posypuje po wierzchu,układam na to resztę pieczywa.Mleko,skórkę z cytryny,2 łyżki cukru,jajka i cynamon mieszam widelcem do połączenia się składników.Polewam sosem pieczywo i dostawiam na parę minut do nasiąknięcia.Posypuję resztą cukru i piekę w nagrzanym do 180 stopni piekarniku ok.25 min.aż wierzch ładnie sie przyrumieni.Podaję ciepły parę minut po upieczeniu.Wierzch można polać budyniem-ja pominęłam.Smacznego!!!