Wykonanie
Szczerze mówiąc takie tosty robiłam pierwszy raz..robiłam nie raz , ale z
chleba , a te są z
chałki na słodko..polecam..przepis podpatrzony u Shinju .Ja oczywiście zrobiłam z większej porcji..
2 kromki drożdżowej
chałki lub
chleba1
jajko2 łyżki
mlekaszczypta
cynamonuszczypta
cukru1,5 łyżki
masłaDo głębokiego talerza wbijamy
jajko i roztrzepujemy lekko. Dodajemy
mleko,
cynamon oraz
cukier, ubijamy trzepaczką do otrzymania w miarę jednolitego płynu. Do przygotowanego płynu wkładamy kromki
pieczywa, trzymamy w nim 1-1.5 minuty aż nasiąknie, po czym odwracamy i trzymamy aż
pieczywo wchłonie resztę płynu. Na patelni rozpuszczamy
masło i kładziemy na nim namoczone
pieczywo. Na małym ogniu smażymy aż będzie rumiane, po czym przewracamy na drugą stronę i również smażymy do złotego koloru.Podawać z
marmoladą, sosem deserowym czy też po prostu posypać
cukrem pudrem.