Wykonanie
Smaczna zupa,która w zasadzie sama się robi.Polecam,jest lekka,ale za sprawą tortellini zaspokaja głód na dłużej.Moi dwaj krytycy kulinarni dali jej plusa:)Zapraszam więc do wypróbowania.

2 kartoniki
pomidorów krojonych lub całych bez skórki2 łyżki
koncentratu pomidorowego-pominęłam1 op.tortellini z dowolnie wybranym farszem
sól i
pieprz do smaku1
cebula2 ząbki
czosnkuśmietana do polania na talerzu
papryczka chili-ilość wg.uznania,ja dałam połówkę sporej wielkosci papryczkiświeża lub suszona
bazylia600 ml
bulionu drobiowegoW garnku zagotowuję
bulion,dodaję
pomidory z kartoników.
Czosnek,
cebulę i
chili(bez pestek) kroję w kostkę i dodaję do garnka.W osobnym garnku gotuję tortellini wg.przepisu na opakowaniu,odcedzam.Gotowa zupę doprawiam
sola,
pieprzem i
bazylia,miksuję na krem.Na talerz wykładam tortellini,zalewam zupą i polewam
śmietaną.Smacznego!!!