Wykonanie
Moje pierwsze muffinki na słono. Na drugie śniadanie były idealne,z kleksem z
ketchupu na górze,czyli taką "wisienką na torcie"w wytrawnej wersji:)

1
por - usuwam zieloną część,myję i kroję drobno28 dkg
mąki2 łyżeczki
proszku do pieczenia1/2 łyżeczki
sody1
jajko300 ml
jogurtu greckiego4 łyżki
masła rozpuszczonego i ostudzonego - dałam trochę mnie2,5 dkg
sera żółtego sera startego na grubej tarce15 dkg
szynki - kroję w drobną kostkęodrobina
solitrochę
szczypiorku - siekam drobno
olej do podsmażeniaNa patelni rozgrzewam
olej,wrzucam
pora i podsmażam lekko,żeby zmiekł.Studzę.
Mąkę,proszek i
sodę daję do miski.W osobnej misce mieszam pozostałe składniki.Do suchych dodaję mokre i lekko mieszam,całość nie musi tworzyć idealnie gładkiej masy.Piekarnik nagrzewam do 200 stopni.Masę nakładam do formy wyłożonej papilotkami i piekę w nagrzanym piekarniku ok.20 min.Smacznego!!!