Wykonanie
Dobry na ciepło i na zimno,na obiad i na kolację,z surówką,sosem lub saute...

2 puszki
tuńczyka w sosie własnym4
jajka ugotowane na twardo1 całe surowe
jajko1
żółtko do posmarowania ciasta po wierzchuspora garść posiekanej
natki pietruszkityle samo
szczypiorku lub
cebulki dymki ze
szczypiorem4 łyżki ugotowanego
ryżu3-4 łyżki
ketchupu50 dkg gotowego
ciasta francuskiego - moje miało 38 dkg i musiałam odjąć dobrą łyżkę farszu,żeby dało się zawinąć
sól i
pieprz do smakuPiekarnik nagrzewam do temp.podanej na op.ciasta,u mnie było to 200 stopni.
Tuńczyka odsączam,mieszam z posiekaną
natką i
szczypiorkiem,posiekanymi gotowanymi
jajkami,surowym
jajkiem,
ketchupem,
ryżem oraz doprawiam do smaku
solą i
pieprzem.Na papierze do pieczenie układam arkusz ciasta franc.a wzdłuż ciasta przez środek kładę farsz.Zwijam boki,mocno sklejam górę i końce,smaruję roztrzepanym
żółtkiem i nakłuwam widelcem w kilku miejscach.Wkładam do nagrzanego piekarnika na 40 min.Smacznego!!!