Wykonanie
To najszybsze ciasto jakie do tej
pory miałam okazję zrobić:) A w dodatku ze zdrowych składników,jedyne,które pozwalam jeść mojej Latorośli dowoli:) Flapjack'a
jadłam u koleżanki i od razu poprosiłam o przepis-dzięki Kochana-bo bardzo nam wszystkim przypadło do gustu.

30-40 dka
płatków owsianych20 dkg
masła1 łyżka
miodu1 szkl.
cukru - można odrobinę mniej,jeśli dodaje się
suszone owoce1 szkl.
mlekaopcjonalnie-rozgnieciony widelcem
banan,
rodzynki,
żurawina,
orzechypolewa z wiórkami kokosowymi na wierzch-wg.uznania
Mleko,
masło,
cukier i
miód rozpuszczam w garnku,dodaję
płatki-masa nie może być za gęsta(dolać
mleka) ani za rzadka(dosypać
płatków).Całość gotuję do momentu,aż
płatki zmiękną.Jeśli chcemy dodać
owoce suszone/orzechy/banany to teraz jest na to
pora(u mnie
żurawina).W międzyczasie nagrzewam piekarnik do 150 stopni.Małą tortownicę wykładam papierem do pieczenia i przekładam do niej owsianą masę. Piekę 30-40 min.Upieczonego flapjack'a posmarowałam połową tabliczki rozpuszczonej
gorzkiej czekolady.Smacznego!!!