Wykonanie
/tortownica o średnicy 21 cm/100g
mąki jaglanej (zmielona
kasza jaglana)120g
mąki graham (pełnoziarnistej)130g miękkiego
masła1/2 łyżeczki
proszku do pieczenia1 duże
jajko50g całych
migdałów70g
czekolady karmelowejWymieszać obie
mąki z proszkiem, odstawić.Utrzeć dokładnie miękkie
masło z
jajkiem. Wsypać odstawione suche składniki. Mieszać/ ucierać do otrzymania jednolitego ciasta. Wsypać posiekane lekko
migdały i małe kawałeczki
czekolady. Wymieszać. Przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy. Piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez około 25 minut (wierzch musi być delikatnie zarumieniony i wyraźnie upieczony). Ciasto wyjąć i odstawić do całkowitego ostudzenia. Smacznego!