ßßß
Zielone pesto z bazylii oraz pietruszki jest przepyszne! Z dodatkiem orzechów nerkowca nabiera ciekawego aromatu. Smakuje świetnie z każdym makaronem. Idealny posiłek na wiosnę:)
/2 spore porcje/Pesto :2 łyżki posiekanej pietruszki2 garście liści bazylii40g dobrego twardego sera żółtego1 ząbek czosnku30g orzechów nerkowcasól morskazielony pieprz3 - 4 łyżki oliwy250g ulubionego makaronuorzechy nerkowca2 łyżki starkowanego dobrego twardego sera żółtegoLiście bazylii posiekać. Czosnek pokroić. Ser starkować na tarce o średnich oczkach. Przygotowane składniki dokładnie utrzeć w moździerzu razem z pietruszką, orzechami, solą i pieprzem oraz oliwą.Ugotować makaron. Wymieszać go z przygotowanym pesto. Podawać posypany orzechami nerkowca i serem. Można udekorować bazylią.Smacznej niedzieli! ;)
