ßßß
A taki piękny dzień się zapowiadał! Właściwie w kilka minut rozlało się niemiłosiernie i z planów nie zostało nic.Wczoraj pierwszy raz próbowałam polentę, a dziś debiut gotowanego serniczka! Rano, kiedy jeszcze pogoda wskazywała na to, że dziś będzie upał leciałam w piżamie po papierówki do ogrodu, bo tak się stęskniłam za jabłkami! Gotowanym serkiem jestem zachwycona :) Niesamowicie sycące śniadanie!przepis:150g serka wiejskiegojabłkobiałko3 daktylełyżeczka mąki ziemniaczanejłyżeczka sproszkowanego korzenia macacynamonSerek wiejski blendujemy razem z daktylami, białkiem, jabłkiem i cynamonem. Osobno rozrabiamy z wodą mąkę ziemniaczaną i korzeń maca. Zblendowaną masę gotujemy na niewielkim ogniu, a kiedy zacznie lekko bulgotać dodajemy rozrobioną mąkę i korzeń maca. Gotujemy do zgęstnienia mieszając.inspiracja