Wykonanie

A taki piękny dzień się zapowiadał! Właściwie w kilka minut rozlało się niemiłosiernie i z
planów nie zostało nic.Wczoraj pierwszy raz próbowałam polentę, a dziś debiut gotowanego serniczka! Rano, kiedy jeszcze pogoda wskazywała na to, że dziś będzie upał leciałam w piżamie po papierówki do ogrodu, bo tak się stęskniłam za
jabłkami! Gotowanym
serkiem jestem zachwycona :) Niesamowicie sycące śniadanie!przepis:150g
serka wiejskiegojabłkobiałko3
daktylełyżeczka
mąki ziemniaczanejłyżeczka sproszkowanego korzenia maca
cynamonSerek wiejski blendujemy razem z
daktylami,
białkiem,
jabłkiem i
cynamonem. Osobno rozrabiamy z
wodą mąkę ziemniaczaną i korzeń maca. Zblendowaną masę gotujemy na niewielkim ogniu, a kiedy zacznie lekko bulgotać dodajemy rozrobioną
mąkę i korzeń maca. Gotujemy do zgęstnienia mieszając.inspiracja
