Wykonanie
Witam was po krótkiej przerwie;)Dzisiaj mam dla Was propozycję na szybkie i przepyszne
kokosowe ciasteczka, nadziane kremem
brzoskwiniowym. Ich bazą jest
mąka kokosowa którą dostałam do wypróbowania od firmy OlVita .Z
mąką kokosową miałam styczność po raz pierwszy. Jednak od razu przypadła mi do gustu. Nie tylko pięknie pachnie ale także wybornie smakuje (nawet na surowo, nie mogłam się oprzeć- musiałam spróbować).
Mąka kokosowa może stanowić idealny dodatek do deserów,
lodów czy też wypieków. Należy jednak pamiętać, że jest ona bardziej chłonna niż "klasyczne"
mąki.Moi
drodzy jak już zapewne zauważyliście rozpoczęłam współpracę z kolejną firmą. Tym razem postanowiła mi zaufać firma OlVita, której serdecznie dziękuję za zaufanie. Mam nadzieję, że nasza współpraca będzie się układać bardzo pomyślnie. Chciałam Was również zachęcić do zaglądnięcia na stronę firmy OlVita, znajdziecie tam masę wyszukanych i bardzo dobrych jakościowo produktów. OlVita w swojej ofercie posiada nie tylko
mąki typu premium ale także
soki,
oleje jadalne, nasiona, pestki, susze- czy też kosmetyki naturalne.Serdecznie polecam ;)

Składniki:2
jajka120 g
cukru120 g
masła300 ml
mleka kokosowego120 g
mąki kokosowej240 g
mąki pszennejłyżeczka
proszku do pieczeniaPonadto:puszka
brzoskwińkostka
masłacukier puder do oprószenia2 łyżki
mąki ziemniaczanej2 łyżki
mąki pszennejWykonanie:
Białka oddzielić od
żółtek.
Żółtka ubić z
cukrem na jasną puszystą masę, następnie dodać roztopione
masło (chłodne), kolejno
mąkę kokosową. W osobnym naczyniu ubić na sztywno
białka i dodać do masy, delikatnie wymieszać. Następnie dodać
mąkę pszenną wraz z
proszkiem do pieczenia i
mleczko kokosowe, dokładnie wymieszać. Gotową masę wyłożyć rozdzielić
między papilotki, ułożyć w formie i piec 35 minut w 160 stopniach.
Brzoskwinie pokroić na mniejsze kawałki i zalać
sokiem z puszki, zagotować. Następnie w garnuszku zagotować szklankę
mleka i gdy zacznie wrzeć dodać rozpuszczoną w soku z
owoców mąkę pszenną i ziemniaczaną, dokładnie wymieszać i ugotować
budyń. Gdy
budyń przestygnie utrzeć go z bardzo miękkim
masłem. Gotowe
ciasteczka przekroić na pół i nadziać kremem. Oprószyć
cukrem pudrem.Smacznego ;)