ßßß
Przy okazji, chciałam Was prosić o głosy na mój tort. Bierze on udział w konkursie. Wystarczy wejść w link podany poniżej i pod zdjęciem dodać komentarz o treści "głosuję". Każdy oddany głos to szansa na wygraną a im ich więcej tym lepiej. Wygrana w tym konkursie byłaby dla mnie wspaniałym prezentem urodzinowym;) Za wszystkie głosy serdecznie dziękuję ;)https://www.facebook.com/491790344275424/photos/a.702776909843432 . 1073741830.491790344275424/737382653049524/?type=3&theaterSkładniki:4 szklanki mąki pszennejpół szklanki cukru2 łyżeczki proszku do pieczenia4 łyżki jogurtu naturalnego3/4 kostki masła (kostka 200 gram )3 żółtka2 kg jabłekbułka tartaWykonanie: Mąkę przesiać i posiekać z masłem dodać cukier i proszek do pieczenia. W miseczce roztrzepać żółtka z jogurtem i dodać je do suchych składników. Wyrobić dokładnie ciasto i podzielić je na pół. Jedną połowę owinąć folią i wstawić na 30 minut do zamrażalnika, drugą zaś rozwałkować na wielkość blaszki i wyłożyć na jej spód ( blaszka ma być wyłożona papierem do pieczenia), ponakuwać widelcem. Spód ciasta podpiec w 200 stopniach przez 10 minut. W między czasie jabłka obrać i pokroić na cienkie plasterki (można w tym celu użyć tarki do jarzyn). Na podpieczony spód wyłożyć 2-3 łyżki bułki tartej a na to przygotowane jabłka. Wyciągnąć z zamrażalki 2 porcję ciasta i zetrzeć ją na grubych oczkach, wyłożyć na owoce. Ciasto piec przez około 40 minut w temperaturze 200 stopni. Po wystudzeniu oprószyć cukrem pudrem.Smacznego ;)