Wykonanie
I kolejny tort. Tym razem dla małej, wielkiej fanki Violetty;) Kolorowe
biszkopty przełożone masą
truskawkową. Solenizantka była bardzo zadowolona, więc i ja się cieszę;)Serdecznie polecam:)

Składniki:3
jajka150 g
cukru75 g
mąki pszennej30 g
mąki ziemniaczanejbarwnik spożywczy opcjonalnieWykonanie:
Białka oddzielić od
żółtek, dodać
barwnik spożywczy i ubić na sztywno. Następnie stopniowo dodawać
cukier, ciągle miksując. Do ubitych
białek dodajemy
żółtka i nadal miksujemy. Na sam koniec do masy jajecznej dodajemy przesiane
mąki i delikatnie całość mieszamy do połączenia się składników. Gotową masę przelać do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy (24 cm) i piec przez około 25- 30 minut w temperaturze 160 stopni.Przepis na masę znajdziecie tutaj