ßßß
Składniki:1 litr śmietanki kremówki 36 %3- 4 łyżki cukru pudru4 łyżeczki żelatynyWykonanie: Żelatynę zalać minimalną ilością zimnej wody i pozostawić na 10 minut do napęcznienia. Po tym czasie żelatynę rozpuścić w mikrofali bądź w kąpieli wodnej. Kremówkę wraz z cukrem ubić na sztywno. Następnie do żelatyny dodać łyżkę bitej śmietany, dokładnie wymieszać, kolejno dodać drugą łyżkę i znowu mieszać. Gdy mieszanka żelatyny z bitą śmietaną będzie gładka cały czas miksując, stużkiem wlewać mieszankę do bitej śmietany.Składniki biszkopt:5 jajek3/4 szklanki cukru pudru1/3 szklanki kakao2/3 szklanki mąki pszennejWykonanie: Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywno. Do białek dodać cukier i ciągle miksować, następnie dodać żółtka wymieszać. Na sam koniec do masy jajecznej dodać przesianą mąkę oraz kakao i delikatnie wymieszać do połączenia się składników. Gotową masę wyłożyć do tortownicy o średnicy 23 cm i piec przez około 40 minut w temperaturze 170 stopni. Po tym czasie biszkopt upuścić z wysokości 60 cm i pozostawić w uchylonym piekarniku do ostygnięcia.Smacznego ;)