ßßß
Składniki biszkopt:2 jajka100 gramów cukru55 gramów mąki pszennej20 gramów mąki ziemniaczanejodrobina barwnikaWykonanie: Białka oddzielić od żółtek i ubić je na sztywną pianę. Cały czas miksując dodawać stopniowo żółtka. Do masy jajecznej dodać wymieszany z mąkami (przesiać)barwnik i delikatnie wymieszać do połączenia się składników. Tortownicę 20 cm wyłożyć papierem do pieczenia i wylać przygotowaną masę. Piec przez około 20 minut bądź do tzw. suchego patyczka w temperaturze 160 stopni.Z podanych proporcji osobno upiec 3 biszkopty.Składniki masa:5 00 gramów serka mascarpone100 ml kremówki 36 %80 gramów drobnego cukru100 gramów gorzkiej czekoladyWykonanie: Kremówkę ubić na sztywno, delikatnie wmiksować serek wraz z cukrem, wymieszać do połączenia się składników. Na sam koniec połowę czekolady zetrzeć na tarce o grubych oczkach a drugą połowę pokroić na większe kawałki, dodać do masy i wymieszać.