Wykonanie
Pyszne śniadanie i w cale nie takie pracochłonne. Wystarczy wstawić
jajka do piekarnika... i pójść zrobić makijaż, czy wziąć szybki prysznic. A poranek od razu staje się smaczniejszy. :)Przepis znalazłam w książce
Sary Wilson "Rzucam
cukier".
![](/Data/Images/kwartetzdrowychsmakow.blogspot.com\2014_slash_12_slash_sniadaniowe-muffiny-z-jajka-z-nasionami/l/-1508313169.JPG)
Składniki (na 2 muffiny):2
jajka2 plastry
szynki parmeńskiej/
chudego boczku (w wersji wege wystarczy zastąpić warzywami)2 łyżeczki nasion chiaulubione
zioła do posypania
sól himalajska,
pieprzmasło do posmarowania formyPrzygotowanie:Piekarnik nagrzać do 180 stopni.Formę do muffinek posmarować
masłem.Plastrem
szynki wyłożyć foremkę, wbić
jajko, posypać
przyprawami i nasionami.Gotową babeczkę wstawić do piekarnika na 15 minut.Jeśli chcesz, żeby
bekon czy
szynka były bardziej chrupiące, wstaw je do piekarnika 5 minut wcześniej, dopiero później wbij
jajko. :)
![](/Data/Images/kwartetzdrowychsmakow.blogspot.com\2014_slash_12_slash_sniadaniowe-muffiny-z-jajka-z-nasionami/l/197220617.JPG)