Wykonanie
Pyszne śniadanie i w cale nie takie pracochłonne. Wystarczy wstawić
jajka do piekarnika... i pójść zrobić makijaż, czy wziąć szybki prysznic. A poranek od razu staje się smaczniejszy. :)Przepis znalazłam w książce
Sary Wilson "Rzucam
cukier".
Składniki (na 2 muffiny):2
jajka2 plastry
szynki parmeńskiej/
chudego boczku (w wersji wege wystarczy zastąpić warzywami)2 łyżeczki nasion chiaulubione
zioła do posypania
sól himalajska,
pieprzmasło do posmarowania formyPrzygotowanie:Piekarnik nagrzać do 180 stopni.Formę do muffinek posmarować
masłem.Plastrem
szynki wyłożyć foremkę, wbić
jajko, posypać
przyprawami i nasionami.Gotową babeczkę wstawić do piekarnika na 15 minut.Jeśli chcesz, żeby
bekon czy
szynka były bardziej chrupiące, wstaw je do piekarnika 5 minut wcześniej, dopiero później wbij
jajko. :)