Wykonanie
            Pyszne śniadanie i w cale nie takie pracochłonne. Wystarczy wstawić 
jajka do piekarnika... i pójść zrobić makijaż, czy wziąć szybki prysznic. A poranek od razu staje się smaczniejszy. :)Przepis znalazłam w książce 
Sary Wilson "Rzucam 
cukier".

Składniki (na 2 muffiny):2 
jajka2 plastry 
szynki parmeńskiej/ 
chudego boczku (w wersji wege wystarczy zastąpić warzywami)2 łyżeczki nasion chiaulubione 
zioła do posypania
sól himalajska, 
pieprzmasło do posmarowania formyPrzygotowanie:Piekarnik nagrzać do 180 stopni.Formę do muffinek posmarować 
masłem.Plastrem 
szynki wyłożyć foremkę, wbić 
jajko, posypać 
przyprawami i nasionami.Gotową babeczkę wstawić do piekarnika na 15 minut.Jeśli chcesz, żeby 
bekon czy 
szynka były bardziej chrupiące, wstaw je do piekarnika 5 minut wcześniej, dopiero później wbij 
jajko. :)

