Wykonanie
Take
chlebki mama smażyła mi w dzieciństwie no bo nie ma jak pożądane śniadanie. Jak by "ktoś" kazał mi zrobić danie z
jajka to właśnie to bym zrobiła ;) na pewno by zasmakowało :) Takie proste a jakie smaczne.



Składniki:2 kawałki
chleba tostowego1 plasterek
sera2
jajkasólpieprzmasłoNa
chlebie wycinamy po 1 kółku małą szklaneczką. Następnie delikatnie podsmażamy nasze
pieczywo na patelni z odrobiną
masła. Do każdej dziurki wbijamy
jajko, przyprawiamy, chwileczkę smażymy tak żeby się
jajko ścięło, obracamy na drugą stronę i chwileczkę smażymy po czym kładziemy na jeden kawałek kładziemy
ser i na kto kładziemy drugą kromkę. Przykrywamy patelnie pokrywka i na minimalnym ogniu smażymy tak żeby się delikatnie
ser rozpuścił. Smacznego