Po lawendowych ciasteczkach czas na coś nowego! Uznałam, że maliny idealnie będą pasować i nie myliłam się. To moje pierwsze muffinki na maślance ... i na pewno nie ostatnie. :)Składniki (na 12 muffinek):1 szklanka mąki orkiszowej typ 7002 łyżeczki proszku do pieczenia2 jajka150g maślanki300g malinpół łyżki soku z cytryny1 łyżka świeżej lawendy (lub 1 . 5 suszonej)3 łyżki masła3 łyżki brązowego cukruPrzygotowanie:W jednej misce zmieszać mąkę, cukier i proszek do pieczenia.Masło roztopić, ostudzić.Jajka, maślankę, sok z cytryny i przestudzone masło wymieszać w drugiej misce.Połączyć składniki z obu misek, wymieszać łyżką.Dodać maliny i lawendę, zamieszać łyżką.Nakładać do formy do muffinek, piec w temperaturze 180 stopni przez 20 minut.