Wykonanie
Ciastek owsianych już trochę było, ale takich pyszności nigdy nie za wiele! Najlepsze w nich jest to, że nie potrzeba wiele czasu na przygotowanie :)

Składniki (ok 20 sztuk):3 łyżki
oleju kokosowego4 łyżki
syropu agawy (można użyć innego zamiennika
białego cukru)2
jajka3/4 szklanki
mąki orkiszowej typ 7001,5 szklanki
płatków owsianych1,5 łyżeczki
proszku do pieczenia4 łyżki posiekanych
migdałówPrzygotowanie:
Olej rozpuścić i odstawić do ostudzenia.
Mango zalać wrzątkiem, odstawić.W jednej misce wymieszać składniki suche:
mąkę,
płatki owsiane,
proszek do pieczenia i
migdały.
Mango pokroić na drobne kawałki.W drugiej misce wymieszać
olej kokosowy,
jajka i
syrop z agawy.Zawartość misek połączyć, wymieszać, dodać
mango i ponownie zamieszać.Na papierze do pieczenia układać kulki, później zgnieść je delikatnie łyżką.Piec w 180 stopniach (termoobieg) przez 12-15 minut.
