Kukurydziano-jaglane gofry (bezglutenowe)

nazwa

Wykonanie

Składniki:
140 g mąki kukurydzianej
50 g mąki jaglanej
50 g mąki ziemniaczanej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
4 łyżki oleju kokosowego
4 jajka
200 ml mleka krowiego lub roślinnego (kokosowe, jaglane lub migdałowe)
Białka oddzielamy od żółtek. Ubijamy na sztywno.
Mąki i proszek do pieczenia łączymy. Dodajemy mleko i olej kokosowy. Miksujemy całość. Dodajemy ubite białka. Łączymy za pomocą łopatki.
Smażymy w rozgrzanej gofrownicy. Z podanej porcji wychodzi około 8 sztuk.
Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Smacznego!
Advertisements
Źródło:https://zakateksmaku.wordpress.com/2017/02/13/kukurydziano-jaglane-gofry-bezglutenowe