Wykonanie
Kotlet
schabowy - bez panierki, a jednak
daje sobie radę podczas obiadu :)
Składniki (porcja na dwie osoby):4 cienkie kotlety
schabowe2 krążki dużej
cukinii (talarki)1 średnia
marchew1 ząbek
czosnkusól morska,
pieprz1 łyżka
oleju rzepakowegoPrzygotowanie:Ukroić dwa plastry obranej
cukinii, wyciąć ze środka pestki.
Marchew obrać i pokroić w talarki.
Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę.Do miseczki wlać łyżkę
oleju, dodać
czosnek,
sól pieprz do smaku, zamarynować w tym
cukinię i
marchew (ok pół godziny).
Schab umyć, osuszyć i delikatnie rozbić, posolić.Na folii aluminiowej ułożyć plaster
schabu, na to położyć plaster
cukinii.Środek plastra
cukinii napełnić talarkami
marchewki.Przykryć drugim plastrem
schabu.Zawinąć folię, piec w temperaturze 180' przez 20 minut.