ßßß Cookit - przepis na Pierś kurczaka pod jogurtową kołderką

Pierś kurczaka pod jogurtową kołderką

nazwa

Wykonanie

Kurczak pachnący czosnkiem,
sprężyste boczniaki i młoda
marchewka to odtłuszczona
wersja schabu pod pierzynką .
Potrawa jest prosta, pyszna i niskokaloryczna.
Pierś kurczaka przekroiłam
poziomo, tworząc dwa filety.
Wysmarowałam posiekanym
czosnkiem, oprószyłam pieprzem,
słodką papryką, morską solą i majerankiem. Mięso położyłam na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce.
Kilka boczniaków pokroiłam w plasterki, rozłożyłam na kurczaku.
Dwie marchewki starłam na tarce o największych oczkach,
skropiłam sokiem z cytryny, ułożyłam równomiernie na warstwie grzybów.
Posmarowałam naturalnym jogurtem, posypałam natką pietruszki.
Okryłam folią aluminiową i wstawiłam do nagrzanego piekarnika.
Piekłam około 20 minut w temperaturze 200°C.
Smacznie polecam :)
Źródło:http://psotypsotki.blogspot.com/2011/05/piers-kurczaka-pod-jogurtowa-koderka.html