ßßß
Kurczak pachnący czosnkiem,sprężyste boczniaki i młodamarchewka to odtłuszczonawersja schabu pod pierzynką .Potrawa jest prosta, pyszna i niskokaloryczna.Pierś kurczaka przekroiłampoziomo, tworząc dwa filety.Wysmarowałam posiekanymczosnkiem, oprószyłam pieprzem,słodką papryką, morską solą i majerankiem. Mięso położyłam na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce.Kilka boczniaków pokroiłam w plasterki, rozłożyłam na kurczaku.Dwie marchewki starłam na tarce o największych oczkach,skropiłam sokiem z cytryny, ułożyłam równomiernie na warstwie grzybów.Posmarowałam naturalnym jogurtem, posypałam natką pietruszki.Okryłam folią aluminiową i wstawiłam do nagrzanego piekarnika.Piekłam około 20 minut w temperaturze 200°C.Smacznie polecam :)