Wykonanie
Kurczak pachnący
czosnkiem,sprężyste boczniaki i
młodamarchewka to odtłuszczonawersja
schabu pod pierzynką .Potrawa jest prosta, pyszna i niskokaloryczna.
Pierś kurczaka przekroiłampoziomo, tworząc dwa filety.Wysmarowałam posiekanym
czosnkiem, oprószyłam
pieprzem,
słodką papryką,
morską solą i
majerankiem.
Mięso położyłam na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce.Kilka boczniaków pokroiłam w plasterki, rozłożyłam na
kurczaku.Dwie
marchewki starłam na tarce o największych oczkach,
skropiłam sokiem z cytryny, ułożyłam równomiernie na warstwie
grzybów.Posmarowałam
naturalnym jogurtem, posypałam
natką pietruszki.
Okryłam folią aluminiową i wstawiłam do nagrzanego piekarnika.Piekłam około 20 minut w temperaturze 200°C.Smacznie polecam :)