Wykonanie
Moje kuchenne przygody w większości opierają się na eksperymentach- nigdy nie wiem, czego się spodziewać. Dzisiaj kolejne zaskoczenie- fasolowa pyszność! Idealny dodatek do obiadu:)
![](/Data/Images/kwartetzdrowychsmakow.blogspot.com\2013_slash_07_slash_puree-z-fasoli-z-cebulka-i-koperkiem/l/1108357856.JPG)
Składniki (wystarczy jako dodatek dla 4 osób):
biała fasola jaś 400gpół
cebulki2 łyżeczki posiekanego
koperkusól morska ziołowa,
pieprzPrzygotowanie:
Fasolę włożyć do garnka z zimną
wodą, zostawić najlepiej na całą noc.
Wodę z namaczania odlać, wlać nową i gotować ok 40 minut.Ugotowaną
fasolę odcedzić.Zalać odrobiną
wody i zblendować na papkę.
Cebulkę pokroić w drobną kostkę i dodać do
fasoli.Doprawić
solą i
pieprzem.Gotowe puree podgrzać w garnku.Na talerzu posypać
koperkiem.
![](/Data/Images/kwartetzdrowychsmakow.blogspot.com\2013_slash_07_slash_puree-z-fasoli-z-cebulka-i-koperkiem/l/-339984524.JPG)