Wykonanie
Każdy zapewne zna pasty kanapkowe. Dziś chcę wam dać przepis na bardzo prostą ale jakże smaczną
pastę jajeczną. Doskonała na śniadania na kanapki do pracy, do szkoły !Ten przepis jak i inne można znaleźć w menu głównym!
Pasta JajecznaSkładniki:5
jajekpół
ogórka zielonego1 łyżeczka
masłapęczek
szczypiorku1
cebula dymka lub 1 nieduży
por ( tylko część biała)
sól oraz
pieprzSos:3 łyżki
majonezuPrzygotowanie:
Jajka gotujemy na twardo ( muszą być twarde) i dobrze studzimy.
Szczypior siekamy, a
cebulkę lub
pora kroimy w kosteczkę/paseczki ( sparzamy wrzątkiem).
Ogórka kroimy drobno, i oprószamy
solą po 30 min odciskamy
wodę z
ogórka. Do miseczki dodajemy wszystkie składniki, dodajemy łyżeczkę
masła jajka ścieramy na dużym oczku dodajemy
majonez doprawiamy
solą i
pieprzem i dokładnie całość mieszamy.