Wykonanie

Gołąbki dla zapracowanych :)Składniki:-kiszone liście
kapusty ( 6-8 szt. )-70 dkg surowej
kiełbasy-10 dkg
ryżu-10-15 plastrów
boczku wędzonego-
słodka papryka-
przyprawa barbecue lub do bigosu-1/2 szklanki
wody
Ryż gotujemy na sypko i studzimy.
Boczek kroimy w plastry.
Kiełbasę pozbawiamy osłonek.Mieszamy z
ryżem.

Liście
kapusty płuczemy w zimnej wodzie i odsączamy.Ścinamy zgrubienia.Na każdy liść nakładamy porcję
mięsa, zawijamy brzeg liścia,układamy plaster
boczku i zwijamy gołąbki.

Gołąbki posypujemy
przyprawami i układamy w naczyniu żaroodpornym.


Dolewamy
wodę, przykrywamy i wstawiamy do piekarnikanagrzanego do temperatury 180 st. C na ok. 2 godziny.



Smacznego!