Wykonanie
Ten bigos robiłam [ praktycznie to nic nie robiłam, tylko wrzuciłam składniki do wolnowaru i gotowe] kilka dni temu w wolnowarze...był z samej
kapusty kiszonej [ na życzenie starszej córki- lubi tylko z
kiszonej kapusty]...a dziś w
sumie znów robiłam..ale z samej
kapusty słodkiej...z myślą o młodszej córce , która właśnie jedzie do domu..Wolnowar super sprawa..jestem bardzo zadowolona...wystarczy włożyć dowolne składniki , zamknąć pokrywę, ustawić pokrętło i np.iść na spacer itp....a nic się nie przypali , nie trzeba nawet mieszać..wszystko idealnie się ugotuje..Córka powiedziała nawet, że jest smaczniejszy niż gotowany tradycyjnie..Wolnowar jest wyposażony w ceramiczną misę, którą można postawić z daniem na
stole..U mnie ten bigosik był z
kapusty kiszonej z dodatkiem
kiełbasy,
wędlin..po prostu było czyszczenie lodówki..
kapusta kiszonaprzyprawy wedle gustu
koncentrat pomidorowykiełbasa, wędzonka
Kapustę , pokrojone
wędliny,
kiełbasę wymieszać , dodać
przyprawy i koncentrat .Wymieszać , przełożyć do wolnowaru, wlać trochę
wody , zamknąć ustawić wolnowar i gotować około 8 godzin.