Wykonanie

Krucha
wątróbka,
suszone pomidory i odrobina przypraw a wszystko spakowane w delikatne filety z
udek kurczaka i upieczone w warzywach.

Składniki:-8-10 filetów z
udek kurczaka-25 dkg
wątróbki drobiowej-puszka
groszku konserwowego-2
marchewki-1
cebula-10
suszonych pomidorów-
przyprawa barbecue-
słodka papryka-
sól,
pieprz-2 łyżki pokrojonej
natki pietruszki-
olej
Udka delikatnie rozbijamy z jednej strony.
Wątróbkę przyprawiamy
przyprawą barbecue,
solą,
pieprzem i skrapiamy
olejem.Udka przyprawiamy
przyprawą,
solą,
pieprzem i
słodką papryką.Pozostawiamy na czas przygotowania warzyw.
Cebulę,
marchew i
suszone pomidory kroimy w kostkę.Odsączamy
groszek.

Na niewielkiej ilości
oleju podsmażamy
wątróbkę.

Zdejmujemy z patelni, odsączamy i kroimy w kostkę.

Dwie łyżki
groszku zgniatamy widelcem na papkę.

Do
wątróbki dodajemy pognieciony
groszek, 1/3 pokrojonych
pomidorów,
natkę pietruszki i mieszamy.
Wątróbkę nakładamy na udka, zwijamy roladki i spinamy wykałaczkami.



Roladki podsmażamy na niewielkiej ilości
oleju i przekładamy do naczyniażaroodpornego.


Na pozostałym
oleju podsmażamy do zeszklenia
cebulę z
marchewką.

Dodajemy
groszek i pozostałe
suszone pomidory, doprawiamy do smaku, mieszamy i przekładamy na roladki.

Naczynie przykrywamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury160 st. C na 30-35 minut.

Wyjmujemy z piekarnika i gotowe.




Smacznego!