ßßß Cookit - przepis na Puszysta babka migdałowa

Puszysta babka migdałowa

nazwa

Wykonanie

Błyskawiczna, niezwykle delikatna i puszysta babka do porannej kawy i nie tylko.
Składniki:
-6 jajek
-szklanka mąki
-szklanka mielonych migdałów
-3/4 szklanki cukru
-garść suszonej żurawiny
-płaska łyżeczka proszku do pieczenia
-aromat rumowy
Żurawinę drobniutko kroimy.
Przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia, dodajemy migdały i mieszamy.
Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę.
Stopniowo dodajemy cukier i miksujemy.
Dodajemy żółtka i aromat i miksujemy.
Dodajemy mąkę i żurawinę i delikatnie mieszamy.
Przekładamy do formy posmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą.
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 160 st. C na 30-35 minut.
Babka upieczona.
Smacznego!
Źródło:http://maminek61.blogspot.com/2015/01/puszysta-babka-migdaowa.html