Wykonanie

Sernik bez ciasta, bardzo delikatny i smaczny.Składniki:-1 kg mielonego
twarogu, najlepiej zmielić krajankę
twarogową-6
jajek-125 g stopionego
masła-300 g
cukru pudru-
budyń w proszku-2 łyżki
mąki pszennej-aromat

Oddzielamy
żółtka od
białek.
Białka ubijamy na sztywną pianę.Dodajemy 3 łyżki
cukru pudru i miksujemy.

Pozostały
cukier puder i
żółtka ucieramy.

Stopniowo dodajemy
twaróg i miksujemy.

Dolewamy stopione
masło i miksujemy.

Dodajemy
budyń w proszku,
mąkę i aromat i miksujemy.


Dodajemy pianę z
białek i delikatnie mieszamy.

Przekładamy do blaszki wysmarowanej
margaryną i posypanej
bułką tartą.

Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 160 st. C na 50-60 minut.

Studzimy, dekorujemy i gotowe.Za przepis dziękujemy Agnieszce a Kindze za wyjątkową, ręcznie malowaną serwetkę :)

Smacznego!