ßßß
Przepis z tej strony.Składniki:ciasto:3 szklanki maki pszennej4 łyżki cukru1,5 łyżeczki proszku do pieczenia200 g schłodzonego masła5 żółtekmasa:500 g twarogu śmietankowego w kostce100 g miękkiego masła2 łyżki budyniu śmietankowego1 szklanka cukru2 jajkabeza:5 białek1 szklanka cukrudodatkowo:1 puszka brzoskwiń w syropiecukier puder do posypaniaBrzoskwinie odsączyć z syropu i pokroić na kawałki. Mąkę przesiać do miski, dodać cukier, proszek do pieczenia, szczyptę soli i pokrojone na małe kawałki masło. Rozcierać składniki mikserem, aż powstaną bardzo drobne okruszki ciasta, dodać żółtka i wymieszać. Podzielić ciasto na dwie części (jedną nieco większą od drugiej) i włożyć do lodówki. Formę wyłożyć papierem do pieczenia. Większą część ciasta rozwałkować i przełożyć do formy. Spód dokładnie podziurkować widelcem. Ciasto można też zetrzeć na tarce o dużych oczkach.Ser, masło, budyń, cukier zmiksować do połączenia się składników. Dodać jajka i miksować jeszcze przez około minutę, aż połączą się z masą. Masę wyłożyć na spód ciasta. Na wierzch wyłożyć pokrojone brzoskwinie.Białka ubić na sztywno. Stopniowo dodawać cukier cały czas ubijając. Gdy piana będzie gęsta, sztywna i błyszcząca wyłożyć ją na brzoskwinie. Na wierzch piany zetrzeć na tarce drugą połowę ciasta. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w temperaturze 180 stopni C przez około 45 minut na złoty kolor.Smacznego! :)