Wykonanie

Lekkie ciasto z puszystym kremem.Składniki na ciasto:-szklanka
wody-szklanka
mąki-1/2 kostki
margaryny-5
jajekSkładniki na krem:-
budyń-kostka
margaryny-szklanka
cukru pudru-1,5 szklanki
mleka
Zaczynamy od przygotowania ciasta.
Wodę zagotowujemy z
margaryną.

Do wrzątku wsypujemy
mąkę i energicznie mieszamy, utrzymując masę na niewielkim ogniu przez kilka minut.

Odstawiamy i studzimy.

W tym czasie z proszku budyniowego i
mleka gotujemy i studzimy
budyń.Do wystudzonego ciasta stopniowo dodajemy
jajka i miksujemy ok. 5 minut.

Na delikatnie posmarowaną blaszkę wykładamy połowę ciasta i wstawiamy do piekarnikanagrzanego do temperatury 180 st. C na ok. 30 minut.Tak samo pieczemy drugą połowę ciasta.Placki wyjęte z blaszki studzimy.

Przygotowujemy krem.
Margarynę ucieramy z
cukrem pudrem a następnie dodajemy
budyń i miksujemy.Możemy dodać odrobinę
soku z cytryny.

W piekarniku powstały piękne góry.

Na jeden z placków wykładamy większą część kremu.

Przykrywamy drugim plackiem i wierzch dekorujemy pozostałym kremem.

Gotowe!

Smacznego!