Wykonanie

Można by powiedzieć, że to kolejny przepis na muffinki. To właściwie prawda. Ale to również kolejny przepis na niesamowite śniadanie, deser, podwieczorek! C o zawsze należy doceniać;) Nie spodziewałam się, że coś
kawowego będzie mi aż tak smakować. Po prostu nie przepadam za
kawą, ale w przypadku babeczek spodziewałam się, że nie będzie bardzo wyczuwalna i tylko podkreśli smak
czekolady, dlatego je upiekłam. Okazały się przepyszne,
czekoladowo-
kawowe połączenie bardzo mi odpowiada. Polecam.

- 2/3 szklanki
mleka- 5 łyżek
oleju- 3 łyżki (ok. 12g) granulek
kawy rozpuszczalnej– 1 ½ łyżeczki esencji waniliowej– 1
jajko- 255g
mąki pełnoziarnistej(w oryginale zwykła)– 140g
cukru– 2 łyżeczki
proszku do pieczenia– ¼ łyżeczki
soli– 75g
czekoladowych łezekWymieszać dokładnie
mleko,
olej,
kawę, esencję
waniliową i
jajko.W drugiej misce połączyć resztę składników.Wlać mokre składniki do suchych i szybko wymieszać.Przełożyć do wyłożonej papilotkami formy.Piec w temperaturze 200 st. C przez 15-20 minut.Studzić na kratce i przechowywać w pudełku.Przepis stąd .Czas przygotowania: 30 minutLiczba sztuk: 12Kaloryczność jednej sztuki: 180 kcal