Wykonanie
Z upełnie szalony obiad. W trakcie przygotowania okazało się, że jest resztka
ryżu,
ziemniaków akurat nie ma i jest tylko
makaron penne :). M oże nie bardzo pasuje do
steku z
tuńczyka, ale jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma :).S kładniki:filety
tuńczyka ( świeże )
sólpieprzoliwa z oliwekprażony czarny
sezamP rzygotowanie:K awałki
tuńczyka opłukałam zimną
wodą, osuszyłam papierowym ręcznikiem, dobrze posoliłam, popieprzyłam i odstawiłam na 20 minut. W tym czasie przygotowałam
makaron penne ;).P atelnię grillową dobrze rozgrzałam i ułożyłam na niej kawałki
tuńczyka obsypane z obu stron czarnym
sezamem ( patelnię grillową przed nagrzaniem delikatnie posmarowałam
oliwą z oliwek ). G rillowałam z obu stron do momentu kiedy
mięso ryby stało się wypieczone, ale nie przepieczone, bo wtedy jest suche. O sobiście nie lubię surowego
mięsa, więc starałam się i bardzo pilnowałam, aby
ryba nie była surowa, ale też nie przepieczona. T rwało to 6 -7 minut.U pieczonego
tuńczyka ułożyłam na ciepłym
makaronie penne i całość delikatnie polałam
oliwą extra vergin. D o tego koktajlowe
pomidorki. S macznego :)