Wykonanie
Mój mały eksperyment, ale o dziwo wyszedł bardzo smaczny :) Jako, że w domu nie miałam ani
mąki, ani
jajek (nie
śmiejcie się!), a akurat jak nigdy miałam ochotę na pancakes, postanowiłam skorzystać z tego, co miałam. Do pancakes im daleko, ale wyszły naprawdę dobre i lekkie!

Składniki na 5 racuchów:dojrzały
banan,pół szklanki
płatków owsianych,3 łyżki
siemienia lnianego,
jogurt naturalny - dodałam kilak łyżek, ale polecam po prostu dodawać na oko :),pół łyżeczki
proszku do pieczenia,pół łyżeczki
cukru wanilinowego,łyżeczka
masła orzechowego,2 kostki
czekolady.
Płatki owsiane i
siemię lniane zmielić aż do uzyskania konsystencji a'la
mąki.
Banana rozgnieść widelcem, dodać kilka łyżek
jogurtu, a następnie 'mąkę', proszek i
cukier, dokładnie wymieszać.
Czekoladę pokroić lub zetrzeć na tarce, dodać do mieszanki razem z
masłem orzechowym. Smażyć na patelni z odrobinką
masła lub
oliwy, wystarczy ok. 2 minut na każdą stronę. Smacznego!