ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 2Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegokrewetki tygrysie 20 sztukoliwa 3 łyżek stołowychsok pomarańczowy 2 łyżek stołowychsok z cytryny 2 łyżek stołowychczosnek 2 ząbkinatka pietruszki 1 łyżek stołowychlistki bazylii 0,5 łyżek stołowychpieprz 1 szczyptasól 1 szczyptaWykonanie:Marynata: wymieszać oliwę z sokami, zmiażdżonym czosnkiem, posiekaną zieleniną oraz szczyptą soli i pieprzu.Obrane krewetki wrzucić do marynaty i wstawić na 30 minut do lodówki.Na bambusowe patyczki nabić krewetki i ułożyć na rozgrzanym ruszcie grilla. Piec 2-3 minuty z każdej strony. Podawać z sosem majonezowo-czosnkowym (2 łyżki majonezu wymieszać ze zmiażdżonym ząbkiem czosnku i pieprzem).Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaOwoce morzaPotrawy z GrillaKomentarze:Autor: patolData: 2011-06-30Ja i tak wole podsmazyc je na masle i zdodatkiem czosnku i potem mozna je ponabijac lecz na wieksze wykałaczki i bedzie ten sam efekt dekoracyjnyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: