ßßß
Potrzebujesz:250g pieczarek2 średnie cebule4 jajka ugotowane na twardo200 g mrożonego szpinakupieprz ziołowy, czosnek granulowany, ewentualnie sól (ja nie solę)1 łyżka oliwy z oliwek lub oleju rzepakowegoPrzygotowanie:Cebulę kroimy w kostkępieczarki obieramy i ścieramy na grubych oczkach na patelni rozgrzewamy tłuszcz. Wrzucamy cebulkę i szklimy. Dodajemy pieczarki i smażymy na średnim ogniu koło 5 minut często mieszającDodajemy zamrożony szpinak. Smażymy wszystko razem aż szpinak się rozmrozi i odparuje. StudzimyPrzekładamy do miski i dodajemy 3 obrane, ugotowane na twardo jajka. Miksujemy blenderem na jednolitą masę. Doprawiamy.Dodajemy jedno jajko pokrojone w drobną kostkę (dla wyglądu, jak ktoś woli może je zmiksować z resztą).Pastę przekładamy do słoika i chłodzimy w lodówce najlepiej całą noc.Smacznego!