Dziś proponuję Wam szybką w wykonaniu zapiekankę z pieczarkami i mielonym mięsem. Robię ją dość często- jest pyszna i zawsze sie udaje.Potrzebujesz:1 opakowanie makaronu typu kokardki0,5 kg mielonego mięsaindyka0,5 kg pieczarek1 cebula200 ml śmietany 18 %200g żółtego sera w kostce3 jajkaoliwa z oliwekodrobina bułki tartejpieprz, sól, vegetaPrzygotowanie:makaron gotujemy wedle przepisu na opakowaniu.Na patelni rozgrzewamy kilka łyżek oliwy i smażymy mięso razem z cebulą pokrojoną w kostkę. Gdy mięso się usmaży dodajemy starte na grubych oczkach pieczarki. Wszystko smażymy do odparowania wody z pieczarek (około 10 minut). Doprawiamy do smaku.Naczynie do zapiekania smarujemy masłem i wysypujemy tartą bułką. Wykładamy połowę makaronu, farsz mięsny i drugą połowę makaronu. Wszystko równomiernie zalewamy sosem przygotowanym ze startego sera, śmietany i jajek.Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 25-30 minut. Gdy wierzch zacznie się lekko rumienić zapiekanka jest gotowa.Smacznego!