Bardzo łatwa i szybka w wykonaniu sałatka. Intensywna w smaku. Od lat częsty gość na naszym stolePotrzebujesz:1 średnią kapustę pekińską1 puszkę kukurydzy1 dużą podwójną pierś kurczakajogurt naturalnymajonezczosnekprzyprawę gyrosoliwę z oliwekPrzygotowanie:kurczaka kroimy w niewielką kostkę. Posypujemy dużą ilością przyprawy gyros (nawet 3/4 opakowania). Polewamy 4 łyżkami oliwy i dokładnie mieszamy.Smażymy na bardzo mocno rozgrzanej patelni i dużym ogniu, aż mięso będzie gotowe.Uwaga: kurczak tak przygotowany nie będzie smaczny ze względu na dużą ilość przyprawy. Jeśli jednak damy jej mniej, to całkowicie zginie nam w sosie czosnkowym. Nie martwmy się więc dużą ilością, wszystko się wyrówna :)Kapustę szatkujemy i wsypujemy do dużej miski. Dodajemy osączoną kukurydzę i przestudzonego chwilę kurczaka.Całość zalewamy sosem przygotowanym z 4 łyżek jogurtu naturalnego, 2 łyżek majonezu i 2 zabków czosnku przeciśniętych przez praskę.Dokładnie mieszamy i gotowe!Smacznego!