ßßß
Potrzebujesz:- 40 dag wędlin. U mnie 30 dag cienkiej kiełbasy + 10 dag końcówki wędliny.- 1 średnią cebulę- 2-3 ogórki konserwowe- 2 jajka na miękko- 1 łyżkę majonezu- 1 łyżeczkę musztardy- 2 czubate łyżeczki chrzanu- pieprz- bułki, ewentualnie chleb- żółty ser do posypania zapiekanekPrzygotowanie:Wszystkie składniki zmielić w maszynce do mielenia mięsa.Bułki przekroić i wydrążyć środek. Warto włożyć go do maszynki i przemielić, przepchnie nam żółtko jaja i oczyści maszynkę.Do każdej połówki bułki nałożyć czubatą lyżkę farszu i posypać żółtym serem.Zapiekać 10 minut w 180 stopniachMożna też jeść na zimno z chlebemSmacznego!