ßßß
Składniki:1 szklanka płatków owsianych1 szklanka orzechów włoskich1 szklanka orzechów nerkowca1 szklanka pestek dyni1 szklanka suszonej żurawiny0,5 szklanki słonecznika0,5 szklanki mielonego siemienia lnianego2 szklanki wody2 łyżeczki soli himalajskiej1 łyżka miodu4 łyżki masła klarowanegoMasło kokosowe do wysmarowania blachyPrzygotowanie:W małym garnuszku rozpuściłam masło klarowane, dodałam miód, sól himalajską i wodę i wszystkie składniki wymieszałam. W dużej misce połączyłam wszystkie suche składniki. Dodałam wodę z masłem i miodem i wszystko razem wymieszałam. Zostawiłam na noc.Na drugi dzień rozgrzałam piekarnik do 180 stopni, wysmarowałam małą formę masłem kokosowym i wyłożyłam na nią całą masę. Piekłam w piekarniku około 35-40 minut. Upieczony chleb zostawiłam na kolejną noc do wystygnięcia, natomiast jeżeli pieczecie chlebek rano, to spokojnie możecie go zjeść już popołudniu J