ßßß
 
            
         Składniki:2,5 szklanki płatków owsianych2 szklanki pestek słonecznika1 szklanka pokrojonych na małe kawałki orzechów włoskich1 szklanka suszonej żurawiny2 szklanki wody2 łyżeczki soli himalajskiej1 łyżka syropu z agawy4 łyżki masła klarowanegoMasło kokosowe do wysmarowania blachyPrzygotowanie:Masło klarowane rozpuściłam w niedużym garnku, dodałam syrop z agawy, sól himalajską i wodę i wszystkie składniki dokładnie wymieszałam. Suche składniki połączyłam w dużej misce, dodałam przygotowaną wodę z masłem i syropem z agawy i wszystko razem wymieszałam. Tak przygotowaną masę ułożyłam na wysmarowanej masłem kokosowym blasze i zostawiłam na noc. W drugim dniu nagrzałam piekarnik do 180 stopni i włożyłam blachę do piekarnika. Piekłam chleb około 35-40 minut. Upieczony chlebek zostawiłam na jeszcze jedną noc, by wystygł i nie rozpadał się przy krojeniu.
Składniki:2,5 szklanki płatków owsianych2 szklanki pestek słonecznika1 szklanka pokrojonych na małe kawałki orzechów włoskich1 szklanka suszonej żurawiny2 szklanki wody2 łyżeczki soli himalajskiej1 łyżka syropu z agawy4 łyżki masła klarowanegoMasło kokosowe do wysmarowania blachyPrzygotowanie:Masło klarowane rozpuściłam w niedużym garnku, dodałam syrop z agawy, sól himalajską i wodę i wszystkie składniki dokładnie wymieszałam. Suche składniki połączyłam w dużej misce, dodałam przygotowaną wodę z masłem i syropem z agawy i wszystko razem wymieszałam. Tak przygotowaną masę ułożyłam na wysmarowanej masłem kokosowym blasze i zostawiłam na noc. W drugim dniu nagrzałam piekarnik do 180 stopni i włożyłam blachę do piekarnika. Piekłam chleb około 35-40 minut. Upieczony chlebek zostawiłam na jeszcze jedną noc, by wystygł i nie rozpadał się przy krojeniu.