ßßß
Składniki:4 łyżki płatków owsianych0,5 opakowania twarogu półtłustego0,5 opakowania jogurtu naturalnego1-2 łyżki dżemu jagodowego nisko-słodzonego (oczywiście mogą to być też owoce)Przygotowanie:Płatki owsiane zalałam wrzącą wodą do poziomu ich wysokości i odstawiłam na jedną minutę, by wchłonęły jak najwięcej wody. W drugiej miseczce widelcem rozgniotłam biały twaróg i dodałam do niego jogurt naturalny, wymieszałam. Gdy płatki wchłonęły wodę, na wierzch położyłam przygotowany twaróg z jogurtem, a na górze dodałam dwie łyżki dżemu jagodowego. Oczywiście trzeba pamiętać, że dżem ma sporo cukru i nie można z nim przesadzać. Spokojnie można go zastąpić świeżymi owocami z łyżką miodu. Jak tylko pojawią się leśne owoce sezonowe, z pewnością wejdą w skład moich owsianek :)